Politica de retur

 

POLITICA DE RETUR

1. Definiții si domeniu de aplicare:
Prevederile din prezenta „politică de retur” se aplică tuturor produselor achiziționate de la S.C. Asguard Trading and Travel GROUP S.R.L. (denumită în continuare ATTGroup) prin intermediul site-ului www.outdoorequip.ro , sau prin comanda telefonica, de către clienții noștri consumatori sau profesioniști, așa cum sunt ei definiți de OUG 34/2014, articolul 2, alineatul 1 si 2:
consumator – orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociații, așa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 din Ordonanța Guvernului nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
profesionist – orice persoană fizică sau juridică, publică sau privată, care acționează în cadrul activității sale comerciale, industriale sau de producție, artizanale ori liberale în legătură cu contractele care intră sub incidența prezentei ordonanțe de urgență, precum și orice persoană care acționează în același scop, în numele sau pe seama acesteia;
Prezenta politică de retur, împreună cu Termenii și Condițiile de vânzare din care face parte, reprezintă clauzele contractului încheiat între dumneavoastră și S.C. Asguard Trading and Travel Group S.R.L., clauze pe care le acceptați în momentul în care achiziționați produse prin intermediul magazinului online www.outdoorequip.ro, sau telefonic.
2. Dreptul de retragere din contract:
2.1. În cazul în care efectuați o comandă prin magazinul online www.outdoorequip.ro, sau telefonic, puteți anula comanda în orice moment înainte de încheierea contractului conform Termenilor și Condițiilor.
2.2. În cazul în care doriți să anulați o comandă sau să vă retrageți din contract înainte ca produsele să vă fie efectiv livrate, vă rugăm să contactați ATTGroup la unul din numerele de telefon 0771 68 70 10 (Digi Mobil) sau 0726 61 05 75 (Vodafone) sau la adresa de email: info@outdoorequi.ro.
2.3. După primirea / livrarea produselor, aveți dreptul de a vă retrage din contractul încheiat ca urmare a înregistrării si livrării comenzii dvs. în termen de 14 zile calendaristice de la data la care produsele au fost livrate, fără a preciza motivele.
Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie să ne informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din contract, in limita termenului legal de 14 de zile, utilizând una dintre următoarele variante:
– completând (opțional) modelul de formular de retur primit odată cu factura de achiziție a produselor. Daca ați pierdut formularul, acestea se poate descarcă de pe site-ul www.outdoorequip.ro. După completare, formularul trebuie trimis către ATTGroup prin fax, email, posta, etc. sau
– formulând o declarație neechivocă, cum ar fi, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poștă, fax sau e-mail;
Consecințele retragerii: dacă vă răzgândiți cu privire la produsele achiziționate sau, din orice alt motiv, decideți că nu doriți să le păstrați, ne puteți informa cu privire la decizia de a vă retrage din contract urmând să ne returnați produsele pe cheltuiala dumneavoastră.
Noi va vom rambursa, fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, nu mai târziu de 30 zile de la data la care suntem informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, toate sumele plătite de dvs. pe produsele returnate, inclusiv cheltuielile de transport inițiale (integral sau parțial, procentual in funcție de valoarea produselor returnate raportat la valoarea totala a comenzii). Vom efectua această rambursare de bani de preferința printr-un transfer bancar in contul dvs. cu excepția cazului în care v-ați exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări .
În cazul în care contractul s-a încheiat cu privire la mai multe produse puteți returna doar un produs, doar o parte dintre aceste produse sau toate produsele.
2.4. Nici o prevedere din prezenta politică de retur sau Termeni și Condiții nu aduce atingere drepturilor de care beneficiați, în temeiul legii, în calitate de consumator. Astfel, veți putea, în orice moment, in termenul legal de 14 zile calendaristice, să ne returnați produsele pentru o rambursare completă a contravalorii lor sau să solicitați înlocuirea acestora, în cazul în care, de exemplu, am livrat alte produse decât cele comandate și nu putem remedia greșeala spre satisfacția dumneavoastră rezonabilă. Toate detaliile legate de rambursarea banilor sunt cuprinse la Punctul 9.7.
3. Returnarea produselor:
3.1 Dacă doriți să vă retrageți din contract după ce produsele v-au fost livrate, trebuie să ne returnați produsele conform celor de mai jos. În acest sens, vă rugăm să aveți la îndemână si sa completați formularul de retur trimise de noi împreună cu comanda dvs. Alternativ, formularul de retur poate fi descărcat de pe site-ul nostru www.outdoorequip.ro. Vă rugăm să completați formularul de retur conform indicațiilor și să specificați în mod clar ce produse doriți să returnați.
3.1.1.Când se accepta returul produselor ?
a. Este necesar să returnați produsele cu toate pârțile componente și toate articolele sau accesoriile aferente, în stare vandabilă;
b. Produsele trebuie sa fie in ambalajul original;
c. Produsele nu trebuie sa prezinte urme de utilizare;
d. Produsele nu au făcut obiectul unei comenzi speciale;
e. Produsele nu prezinta defecțiuni, urme de lovire sau deteriorare;
f. Produsele nu depășesc termenul de 14 de zile de la data achiziției;
3.1.2.Când nu se accepta returul produselor ?
a. In cazul in care produsele prezinta semne vizibile de utilizare;
b. Etichetele si / sau ambalajul este deteriorat sau lipsește;
c. Produsele au beneficiat de reduceri sau discount-uri;
d. Produsele au făcut obiectul unei comenzi speciale.
3.2. Pentru a stabili detaliile legate de returnarea produselor nedorite, vă rugăm să contactați ATTGroup la următoarea adresă: info@outdoorequip.ro. Alternativ, puteți discuta cu un consilier ATTGroup la unul din numerele de telefon 0771 68 70 10 (Digi Mobil) sau 0726 61 05 75 (Vodafone). Noi vom aranja ca produsele pe care doriți să le returnați să fie colectate de un reprezentant al societății de curierat indicată de ATTGroup, în afară de cazul în care solicitați altfel.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]3.3. Este necesar să returnați produsele cu toate pârțile componente și toate articolele sau accesoriile aferente, în stare vandabilă şi cu ambalajul lor original.  Pentru produsele returnate conform prezentei politici de retur trebuie să suportați, conform legii, costurile directe legate de returnarea acestora (costurile de transport).
4. Grija rezonabilă față de produse:
4.1. Sunteți de acord să acționați cu o grijă rezonabilă fată de produse, din momentul în care vă sunt livrate și până în momentul în care le returnați.
4.2. Vă rugăm să aveți în vedere că, în calitate de consumator, sunteți responsabil pentru diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor. Această prevedere se aplică în mod corespunzător și cumpărătorilor care nu au calitatea de consumatori.
5. Condiții de ridicare a coletelor pentru retur:
5.1. Colectarea produselor pentru retur va avea loc la adresa de livrare comunicată de dumneavoastră și se va supune următoarelor condiții:
9.5.1.1. sunteți de acord să predați reprezentantului companiei de curierat trimis de ATTGroup toate produsele pe care doriți să le returnați, incluzând toate părțile componente şi toate articolele sau accesoriile aferente ale acestor produse (inclusiv ambalajul original) care sunt incluse în prețul produselor returnate. Produsele trebuie ambalate în așa fel încât să fie protejate în cursul transportului, adică sa poată fi transportate, fără a se distruge parțial sau integral, sau a se diminua in orice fel valoarea acestora.
5.1.2 sunteți de acord să atașați la colet formularul de retur completat și semnat pentru ca ATTGroup să poată procesa cât mai eficient returul dvs. Acest formular este transmis de ATTGroup odată cu livrarea produselor comandate și se găsește în coletul dumneavoastră sau, alternativ, poate fi descărcat de pe www.outdoorequip.ro.
5.1.3 produsele vor fi păstrate sub răspunderea dumneavoastră până când vor fi colectate de agentul de la societatea agreata de curierat.
5.1.4 în cazul în care nu sunteți disponibil personal pentru îndeplinirea obligațiilor prevăzute în prezentul articol, aveți posibilitatea să numiți un reprezentant pentru a le executa în locul dumneavoastră. Reprezentantul trebuie să fie major și să aibă capacitatea juridică necesară pentru a superviza ridicarea coletelor în numele dumneavoastră. De asemenea, sunteți de acord că vom fi îndreptățiți să ne bazăm pe instrucțiunile reprezentantului ca și cum ar fi propriile dumneavoastră instrucțiuni.
5.2. Dispozițiile prezentului articol nu aduc atingere drepturilor de care beneficiați în temeiul legii, inclusiv posibilitatea de a alege o altă societate de curierat pentru transportul produselor care fac obiectul returului către ATTGroup. Într-o asemenea situație, păstrați răspunderea pentru produse până la momentul transmiterii posesiei fizice a acestora către ATTGroup. De asemenea, în cazul în care optați pentru altă companie de curierat decât cea indicată de ATTGroup, este necesar să vă asigurați că produsele de returnat vor ajunge la ATTGroup în termen de 14 zile calendaristice de la data la care ATTGroup a fost informată cu privire la decizia de a vă retrage din Contract. Suma de bani vă va fi virată în cont numai după primirea înapoi, si verificarea produselor la sediul ATTGroup,  a produselor de returnat.
6. Costul de transport:
6.1. În cazul în care alegeți să returnați produsele prin compania de curierat rapid indicată de ATTGroup, costul de transport pentru returnarea produselor către ATTGroup va fi calculat în funcție de greutatea produselor, urmând a se aplica aceeași metodă de calcul și tarife ca cele avute în vedere la livrarea acestora. Costurile de transport aferente returului se vor scădea din valoare sumei de returnat.
6.2. În cazul în care alegeți să returnați produsele prin altă companie de curierat rapid decât cea indicată de ATTGroup, vă rugăm să aveți în vedere că veți plăti prețul indicat de compania respectivă pentru transport.
6.3. În cazul în care returnați produsele deoarece au defecte sau există orice alte erori de vânzare / livrare, costurile de transport vor fi suportate integral de către ATTGroup.
7. Rambursarea banilor:
7.1. ATTGroup va rambursa contravaloarea produselor returnate plus costurile adiționale aferente achiziției în termen maxim de 30 zile calendaristice de la data la care a fost informată cu privire la decizia de a vă retrage din Contract. Rambursarea se va face în lei, de preferința, prin transfer bancar într-un cont în lei indicat de dumneavoastră în formularul de retur sau pe un alt suport durabil, de exemplu prin email.
7.2. În mod excepțional, dacă nu dispuneți de un cont bancar în care ATTGroup să vă poată returna banii conform articolului 7.1 de mai sus, banii vă vor fi rambursați, fie sub forma de voucher, fie printr-o altă modalitate de plată (de ex. mandat poștal). Într-o asemenea situație vă rugăm să contactați ATTGroup pentru a agrea detaliile concrete privind rambursarea.
7.3. În toate cazurile nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a rambursării.
8. Drepturile de care beneficiați în calitate de consumator:
8.1. Prezenta Politică de retur nu aduce atingere niciunui alt drept legal garantat imperativ. Pentru mai multe informații cu privire la drepturile de care beneficiați în calitate de consumator puteți contacta Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor sau ATTGroup.
8.2.Prezenta Politica de retur este în conformitate cu dreptul dvs. de a va retrage dintr-un contract la distanță conform OUG 34/2014.