Paracord si accesorii

paracord_banner

Paracord 550 | Paracord 550 Mil-C-5040H | Paracord 750 | Paracord 1250 | Paracord 425 |Catarame |

Ce este Mil-spec şi 550 Paracord?

O coardă de parașută (denumită şi paracoardă – paracord sau coardă 550) este o frânghie ușoară din nylon de tip kernmantle, folosită inițial ca soluţie de suspensie pentru parașutele SUA în timpul celui de-al doilea război mondial. Odată ajunşi pe câmpul de luptă, parașutiștii au descoperit utilitatea acestei corzi în multe alte situaţii. Aceasta este folosită în prezent la nevoie, practic în orice situaţie, atât de către personalul militar cât și de către civili. Această coardă cu multiple întrebuinţări a fost folosită chiar de astronauți în timpul operaţiunii STS-82, cea de-a optzeci și doua misiune Space Shuttle, pentru repararea telescopul spațial Hubble.

Învelişul împletit dispune de un număr mare de fire întreţesute în raport cu dimensiunea sa, conferind întregului o textură relativ netedă. Ansamblul fabricat integral din nailon aduce coardei de paraşută o elasticitate considerabilă; în funcție de utilizare, aceasta poate constitui un real avantaj sau un dezavantaj. În timp ce sistemul militar SUA nu prezintă în general cerințe privitoare la diametru în specificațiile sale, pe teren coarda 550 măsoară de obicei 5/32 inci (4 mm) în diametru.

Despre tipuri (Type)

Coarda de paraşută fabricată în scop militar pentru SUA dispune de specificaţiile MIL-C-5040H pentru șase tipuri: I, IA, II, IIA, III, IV. Tipurile IA și IIA sunt compuse exclusiv dintr-un înveliș fără miez. Tipul III, un tip frecvent utilizat, este evaluat nominal cu o rezistența la rupere minimă de 550 de livre – aproximativ 250 de kilograme, de unde şi denumirea alternativă „coardă 550”. [necesită citare] Specificația militară SUA pentru coardă de paraşută prezintă un număr de parametri la care produsul final trebuie să se conformeze. Deși conține cifre specifice pentru firele învelișului și urzeala interioară, nu există cerințe generale privind diametrul pentru coardă în sine.

Afișez 1–24 din 69 de rezultate